MECA-INOX-NL

contact-romynox

Meca-Inox voor de farmaceutische industrie

leidingsystemen farmaceutische industrieWij leveren kogelkranen voor clean steam systemen, API productie, schone/pure gassen en algemene utiliteit systemen.
In dit artikel leest u meer over alle mogelijkheden en productspecificaties. 

Farmaceutische processen

Clean steam
Clean steam systemen (schone stoom) vragen om kogelkranen met een "True Bore”  (waarbij de binnendiameter van de kogelkraan geheel gelijk is aan de binnendiameter van de leidingen). Hierdoor is er geen enkele restrictie en is de kogelkraan ook bij leidingsystemen onder een afschot geheel “drainable”.  De Meca Inox PN4 roestvaststalen kogelkraan voldoet hieraan. De kogelkranen kunnen met of zonder een cavity filler (dode ruimte vuller) geleverd worden zodat er geen ruimte is voor ophoping van condensaat die dan versneld kan expanderen (600x) bij aanvoer van nieuwe stoom.

API productie (active process ingridients) 
Voor deze chemisch agressieve stoffen is het standaard materiaal van 316L vaak ontoereikend en is een materiaal met een hogere corrosie weerstand noodzakelijk.  Meca-Inox biedt de mogelijkheid om van 316L over te stappen naar 904 of zelfs naar Hastelloy C22. Hierdoor zijn de kogelkranen uitermate geschikt voor de sterkste zuren of logen.

Schone/ pure gassen
Gassen als, CO2, O2, N2, schone perslucht en aardgas worden in de farmaceutische industrie vaak toegepast. Voor deze toepassing wil men graag kogelkranen met een hoge lekdichtheid, intern gepolijst oppervlak en een orbitale of snelkoppeling (Swagelock, Ham-Let) aansluiting. De Meca-Inox PN4 en PN4 DB voldoen aan deze eisen.

ATEX (voor explosie gevaarlijke gassen)
Voor een omgeving met explosiegevaar kan Meca Inox kogelkranen en actuators leveren voor diverse ATEX zone’s.

Aansluitingen in de farmaceutische industrie
De farmaceutische industrie kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan aansluit standaards. ASME BPE, DIN, ISO, SMS buismaten en koppelingen komen soms in een installatie in diverse standaards voor. Meca-Inox is bekent met vrijwel alle voorkomende variaties. Door het unieke Meca-Inox concept kan de afsluiter bij iedere aansluiting voldoen aan een andere standaard. De Meca-Inox PN4 roestvaststalen kogelkraan worden geleverd met een orbitale las aansluiting van minimaal 35 mm, zodat deze zonder demontage tussen leidingen gelast kunnen worden.

Afwerking
Oppervlakte afwerking kan zowel aan de binnen- als buitenzijde aan diverse eisen voldoen. De Meca-Inox PN4 roestvaststalen kogelkranen kunnen geleverd worden volgens de diverse surface standaards van de ASME BPE, SF1 t/m SF6, maar ook een afwerking van Ra 0,25 ųM is mogelijk.

Bediening
Meca-Inox kogelkranen kunnen worden voorzien van alle specifieke bedieningen die men in de farmaceutische industrie kent. 

Verpakking
Meca-Inox roestvaststalen kogelkranen kunnen olie en vetvrij worden verpakt, bijvoorbeeld bedoelt voor toepassingen met pure zuurstof.

Certificaten
De Meca-Inox PN4 kogelkranen worden standaard geleverd met een 3.1 materiaal certificaat en FDA verklaring op de zitting.

Algemene utiliteit bij de farmaceutische industrie
Voor algemene utiliteit systemen bij de farmaceutische industrie, zien we de Meca-Inox PS4 als algemeen inzetbare kogelkraan zijn toepassingen vinden. De Meca-Inox PS4 heeft bewezen een betrouwbare, snel en eenvoudig te installeren kogelkraan te zijn. Die vrijwel geen onderhoudskosten vraagt en een zeer lange levensduur heeft. Door het unieke 5-delige Meca-Inox concept kan de kogelkraan bij verbouwing gemakkelijk worden her ingezet.  Dit kenmerkt de duurzaamheid van de PS4. 

Bedrijven met Mexa Inox:

IntervetMSD